Alte titluri


 Edituri partenere

Cartea Romaneasca -10 %
Institutul European -10 %
Polirom -10 %
Ad Libri
Agapis
Agaton
Agnos
Aius
Alcris
Aldopress

Vezi toate editurile...


Relatiile interpersonale

Epuizat

Relatiile interpersonale
Constantin ALBU
Psihologie
Editura Institutul European

Volumul de fata se ocupa de analiza multiplelor aspecte pe care le implica relatiile interpersonale. Īn abordarea sa problematizatoare, deschisa, autorul pleaca de la supozitia potrivit careia oricat am vorbi despre individ si individualitate, de autoconstructie si de autoperfectionare, nu putem trece cu vederea relatiile interpersonale. Universul relatiilor interumane este unul pe cat de vast, pe atat de miraculos si de captivant. Am fost, suntem si vom fi mereu in legatura cu celalalt, cu semenul si convivul nostru. Asa am putut, putem si vom putea trai omeneste.
Ca ne-o dorim sau nu, viata noastra este o retea de re-latii — simultane si succesive - interpersonale. Acestea ne-au incurajat sau ne-au descurajat, ne-au proiectat in fruntea comunitatii sau ne-au acoperit cu pulberea mediocritatii si - in timp - cu cea a uitarii.
Fiinta umana se gaseste mereu la rascrucea creata intre a-si exprima deschis si plenar personalitatea, pe de o parte, si a se conforma normelor, valorilor, traditiilor si credintelor comunitatii/organizatiei/institutiei, pe de alta parte.
Aflati in fata acestei fundamentale dileme si cruciale optiuni, unii cred ca nu au nevoie de nimeni. Ei au ajuns la con-cluzia ca omul trebuie sa se descurce singur, sa-si impuna per-
a sonalitatea in orice imprejurare s-ar afla. In context, acestia cred ca ceilalti mai mult ii incurca in demersul de a-si atinge obiectivele sau de a-si satisface propriile interese, fie ele pe termen scurt, mediu sau lung. Pentru acestia, ceilalti nu constituie, eventual, decat (niste) mijloace de a-si impune propriile principii, pretentii si de a-si atinge telurile personale. Aceasta categorie de oameni cred ca esential este individualismul (si cred ca cel mai eficient este sa ne adaptam la specificul societatii hiperindividualiste)


Nr. pagini: 348
ISBN 978-973-24-0007-1
Format 140x190 mm
Anul aparitiei 2013

Recomandari din acelasi domeniu:


 Autentificare


 Cautare


 Cuvinte cheie
Albume. Carti ilustrate 21
Atlase. Dictionare si Enciclopedii 120
Carti pentru copii si tineret 138
Diverse 156
Drept 393
Fara domeniu 11
Fictiune 1434
Ghiduri practice 418
Limbi si civilizatii straine 139
Manuale si auxiliare 248
Medicina 124
Metodologie / Pedagogie 118
Non-fictiune 450
Psihologie 257
Reviste 26
Stiinte sociale 704
Stiinte umaniste 811
Tehnologie si Stiinta 166
 Parteneri

 
Ghidul tau autentic de shopping.